Ontwerp

Ontwerp Stiltemonument Roosendaal

De eerste tekeningen en vormgeving van Stiltemonument Roosendaal dat in lijn is met het Stiltemonument in Bergen op Zoom. Ook in dit 2e Stiltemonument is een werk te zien van de Britse kunstenares Josephine Wall, doch met een ander kunstwerk dan in Bergen op Zoom. Stiltemonument Roosendaal heeft een eigen uniek ontwerp naar een idee van Vlinderijnes Design&Storytelling.

Stiltemonument Roosendaal in aanbouw eind 2020

De vormgeving hieronder is een kale en ruwe weergave. Bij realisatie is er een ‘groener’ gezichtje te zien.

Van bovenaf, als er met een drone beeldmateriaal wordt gemaakt, is een lachend kindergezichtje te zien. Vormgeving Custom Parts Meedendorp (CPM) naar een idee van Vlinderijnes Design&Storytelling.
Eenmaal in het Stiltemonument Roosendaal zelf kijkt men eveneens naar een gezicht met groene ogen. In de openingen komen hangplanten die symbool staan voor rouw en verlies. In het midden komt de afbeelding van Josephine Wall. Vormgeving CPM.

Ontwerp Stiltemonument Bergen op Zoom 

Maart 2019 – Stiltemonument in de bouwloods. Het cortenstaal is nog niet aangeraakt door de buitenlucht waarbij er meteen een roesteffect bestaat.
Mei 2019 – Stiltemonument in eerste aanleg, zonder afbeelding. Deze wordt voor de opening 24-05-2019 geïntegreerd.

In het najaar van 2015 ontstonden de eerste ideeën tijdens een gesprek tussen Annette van de Meene en Claudia Koole. Vervolgens werd er een ontwerp gepitched. Dit ontwerp is verder vertaald door architect Cees Dellebeke uit Eindhoven. Onderstaand ontwerp wordt aangehouden bij de urnentuin in Bergen op Zoom.

plek wordt urnentuin

enchanted flute van josephine wall
Deze afbeelding Enchanted Flute wordt verwerkt in het ontwerp van het Stiltemonument te Bergen op Zoom. De kunstenares is de Britse Josephine Wall die haar toestemming hiervoor heeft verleend.

https://www.youtube.com/watch?v=h7BHZKsaWc0

Share